top of page
rosa.png

NASYA
Oli balsàmic pel nas

Aquest és un producte inspirat en l'antiquíssima saviesa ayurveda, tot i que està elaborat amb les plantes que tenim a la vora, perquè allà on vivim és on està la nostra medicina.

Segons ens diu la filosofía ayurveda, el prana, o energia vital font de vida, entra al nostre cos a través de l'aire que respirem. Per això consideren importantíssim mantenir ben neta i desvetllada la porta d'entrada d'aquesta energia universal: el nas.

Poques vegades dediquem temps a cuidar el nostre nas per dintre, potser ens preocupem més pel seu aspecte extern, però el cert és que és un element importantíssim per la nostra salut: tal com respirem, així ens sentirem. Si la respiració és àmplia, profunda, plena, tot el nostre organisme s'oxigena, es desintoxica, i s'omple d'energia vital. Si la respiració és pobre, curta, superficial o entretallada, no tindrem massa energia, ni alegria, ni vitalitat ni concentració mental i claredat.

I per respirar bé, el primer pas és mantenir ben netes i hidratades les fosses nasals.

 

Nasya és un producte per cuidar-nos des de dintre. Lubrifica extraordinàriament les fosses nasals, porta d'entrada a la ment i a la consciència segons la filosofia ayurveda, i aporta meravellosos actius calmants, netejadors, antisèptics i reparadors. A més, activa la percepció i expandeix tots els sentits, millora la concentració i la memòria, ajuda a equilibrar les afeccions que es desarrollen al cap (mal de cap, sinusitis, insomni, falta de memòria, dispersió mental...), potencia el gust i la vista, i és un valuós acompanyant per qui practica la meditació i els exercicis respiratoris.

Suggerències d'ús:

Pots aplicar-te el Nasya de dues maneres:

  • La suau: poses 4 gotes de Nasya al palmell de la mà esquerre, i amb el dit petit de la mà dreta t'apliques l'oli dins de les fosses nasals, primer una i després l'altre, passant bé per tot arreu on arribis i intentant anar el más endins possible. Després, inspira profunda i lentament diverses vegades.

  • La tradicional: Estirada boca amunt i amb el cap lleugerement enrere perquè el nas quedi ben accessible, poses 3-5 gotes del Nasya a una fossa nasal amb l'ajuda de la pipeta que té l'envàs. Després, amb la mà fas un lleuger massatge per la part externa del nas per afavorir que l'oli nasal entri el més endins possible. I vas inspirant profundament. Quan sentis que ja ha entrat prou bé, pots repetir l'operació amb l'altre fossa nasal.

 

Tant si fas sevir un mètode com un altre, aquesta pràctica pot acabar aquí, o pots tancar-la fent uns exercicis respiratoris suaus que t'ajudin a enfocar el dia o relaxar-te si la fas al vespre.

 

És molt recomanable fer aquesta pràctica de netejar el nas al matí, i si veiem que ho necessitem, al llarg del dia quan vulguem.

 

Actius:

Oli de sèsam*, extracte de centella asiàtica*, olis essencials de cardamom*, romaní*, eucaliptus radiata*, menta piperita*, llimona*, pi silvestre, pebre negre, niaulí, alfàbrega i canyella ceylàn, i flors de Bach.

* ecològics

 

Sobre les flors de Bach:

  • Crab apple: la flor de la neteja, que remou la brutícia física i també l'energètica.

  • Willow: Ens ajuda a descongestionar, fa que els líquids estancats comencin a fluir.

  • Chicory: Treballa amb l'anterior en sinèrgia perfecta, afavorint el deixar anar, l'alliberar-se del que està estancat i ens pesa.

  • Cerato: és la flor que ens ajuda a connectar amb la nostra intuïció profunda.

  • Walnut: La flor que ens ajuda a l'adaptació sense esforç i manté la zona protegida i hidratada.

 

Components:

Sesamum indicum seed oil*, rosmarinus officinalis oil*, citrus limon peel oil expressed*, centella asiatica leaf extract*, elletaria cardamomum seed oil*, eucalyptus radiata oil*, piper nigrum oil*, melaleuca viridifolia oil*, ocimum basilicum oil*, mentha piperita oil*, cinnamomum zeylanicum bark oil, Bach flowers extracts limonene^, linalool^, citral^, geraniol^, citronellol^, eugenol^, cinnamal^, benzyl benzoate^, coumarin^.

*ecològic certificat / ^presents en olis essencials purs

Presentació:

Ampolla de vidre de 15ml amb pipeta comptagotes. Reciclable.

Nasya_edited.jpg
bottom of page