se%CC%81samo_edited.jpg

SÈSAM bio 

Sesamum indicum seed oil

L'oli de sèsam és ampliament utilitzat arreu del món per les seves beneficioses propietats sobre el nostre organisme i bellesa. En particular, des de la medicina ayurveda, la medicina ancestral de l'Índia, es recomana aquest oli com a tractament i com a nutrició.

 

El nostre oli de sèsam, verge i de cultius ecològics controlats, està extret de les llavors del sèsam i processat en fred mitjançant procediments mecànics que respecten al màxim les seves propietats.

 

Per la pell i la bellesa:

  • Hidrata i nodreix la pell seca i castigada, comabatent eficaçment la sequetat

  • Revitalitza les pells madures i flàcides, aportant to i fermesa

  • Bon preventiu d'estries

  • Repara esquerdes a mans, talons i colzes (combinat amb altres olis i manteques)

 

Pel sistema músculo-esquelètic:

  • Bon antirreumàtic i antiimflamatori: dóna excel.lents resultats combinat amb altres olis i olis essencials en fregues diàries

  • Vigoritza i escalfa les articulacions i la musculatura: molt recomanble fregues diàries per persones que practiquen esport o disciplines corporals

 

Pel sistema nerviós i energètic:

  • Calma l'agitació i el nerviosisme, tranquilitza el sistema nerviós

  • Enforteix el sistema nerviós gràcies al seu contingut en magnesi (via oral)

  • Es diu que ajuda a aixecar l'ànim en persones decaigues, lleument deprimides o intelectualment esgotades (via oral i tòpica)

  • Aporta escalfor i energia al nostre sistema energètic, pel que és molt recomanble per persones que tendeixen a passar fred i que tenen mans i peus sempre freds

 

A l'estiu:

  • Un excel.lent protector solar que filtra i absorveix fins a un 205 de les radiacions UV. Conté en si mateix un Factor de Protecciño sOlar (FPS) d'un 10.

  • Afavoreix el bronzejat natural

  • Hidrata la pell i evita que es ressequi al llarg de l'exposició al sol

 

A la cuina:

  • Conté una elevada càrrega d'acids grassos poliinsaturats rics en Omega 6 i vitamina E, el que el fa un bon antioxidant i i element nutritiu molt saludable

  • Sabor aromàtic i penetrant, molt apreciats en la preparació de diversos plats

  • Conté zinc, magnesi i altres oligoelements afavoridors de la bona salut

 

 

CURIOSITAT:

La famosa frase d'Alí Babà i el 40 lladres “OBRE'T SÈSAM” podria tenir relació amb les propietats del sèsam per enfortir el sistema nerviós. Així, el sentit de la frase seria que s'obrís la llavor del sèsam per tal de que, enfortint la meva ment i activant la meva intuició, pogués trobar l'entrada de la cova secreta (la saviesa interior).

Cosmètica energètica elaborada artesanalment

Cosmética energética elaborada artesanalmente

pranaartesana@gmail.com

636.643.878